Basistraining

De basiscursus is bedoeld voor iedere hondenbezitter, die nog geen cursus heeft gevolgd en graag toch iets wil ondernemen om zijn/haar hond op te voeden en daarvoor handvatten wil krijgen aangereikt. Om iets te bereiken is het erg belangrijk om eerst een goede band met je hond op te bouwen. Dit wordt onder andere bereikt door duidelijk en consequent te zijn, m.a.w. de hond leiding te geven. Pas dan zal het lukken de hond werkelijk op te voeden.

Doelgroep:
Deze cursus is bedoeld voor mensen, die nog niet eerder een cursus bij ons hebben gevolgd met hun hond. Aanbevolen leeftijd van de hond vanaf ong. 20 weken en ouder. De begeleider niet jonger dan 17 jaar of in overleg met de instructeur.

Doel en opzet van de cursus:
In de cursus komen alle basisaspecten van de opvoeding aan bod. Wij trainen op een positieve manier, door gewenst gedrag te stimuleren en te belonen, ongewenst gedrag proberen we te voorkomen of te negeren.

Vooropleiding:
Er zijn geen specifieke toegangseisen voor deze cursus.

Cursus benodigheden:
Het vaccinatieboekje hierin moet staan.
1e inenting: Hondenziekte en Parvo.
2e inenting: Parvo en Ziekte van Weil.
3e inenting: Hondenziekte, Parvo, Ziekte van Weil, Hepatitis, Parainfluenza (cocktail inenting) en Bordetella (Kennelhoest).
Bij 1 jaar: : Hondenziekte, Parvo, Ziekte van Weil, Hepatitis, Parainfluenza (cocktail inenting) en Bordetella (Kennelhoest)

Een riem van ca. 1.80, geen flexilijn.
Een gewone halsband of hondenhalster.
Speeltje voor de hond.
Voldoende zeer kleine, lekkere en voor de hond interessant ruikende beloningsbrokjes.
Poepzakje(s)
Een goed humeur