Uitslag examen 18 maart 2018 Kringgroep Rosmalen

Vandaag is het de beurt aan Jordy om met Paco het IPO 2 certificaat te halen. Het is koud. Met een gevoelstemperatuur van -6 graden wordt er vertrokken naar de speurvelden. Paco neemt goed geur op en gaat goed van start. De 1e hoek neemt hij super en speurt rustig naar het eerste voorwerp. Maar dan gebeurt het. Paco staat op en wordt onrustig. Vervolgens ontbreekt elke motivatie om het spoor te vervolgen. De laatste balk wordt er helemaal niet meer gezocht. Helaas resulteert dit in een resultaat van 56 punten. Onvoldoende om te slagen voor dit onderdeel.

Het appel ziet er zoals verwacht netjes uit. Welk merken we dat Paco reageert op de zenuwen van Jordy. Dit resulteert in het feit dat Paco minder alert is dan anders en zelfs drie sta commando’s nodig heeft om tot stilstand te komen. Het apporteerblok gebruikt Paco als kouwstaaf. Punten waar nog zeker aan gewerkt met worden. Verder ziet alles er netjes en verzorgt uit. Het resultaat 86 punten.

Het pakwerk. Na het aanzetten naar het 1e verstek wil Paco direct naar het laatste verstek, Een extra commando is nodig om Paco te overtuigen dat ook de andere verstekken genomen dienen te worden. Stellen, overval, zijtransport en afstand zijn prima. Wel wordt Paco gedurende het pakwerk steeds brutaler. Extra commando’s zijn nodig om hem te laten lossen of te laten volgen naar het volgende onderdeel. Al met al netjes gewerkt en 84 punten.

Jordy, succes bij je volgende examen.